מתכון חטיפי עוף (נאגטס) בטוסטר אובן AirFry
מצרכים
- חצי ק"ג חזה עוף ללא עור וללא עצמות
- כפית מלח
מצרכים לתערובת
- 2 כפיות פפריקה
- כפית פלפל שחור טחון טרי
- כפית אבקת שום
- כפית אבקת בצל
- חצי כפית חרדל טחון
- כפית בזיליקום מיובש
- כפית טימין מיובש
- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
מצרכים לציפוי
- כוס וחצי פירורי לחם
- כפית מלח
- חצי כפית שמן זית
- 1/3 כוס קמח
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- חותכים את חזה העוף לרצועות ברוחב של בערך 2 וחצי ס"מ. מניחים את העוף בקערה בינונית ומפזרים כפית מלח על העוף. מכסים ושמים במקרר בזמן הכנת הציפוי.
- שופכים את התבלינים לקערה קטנה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
- מערבבים כוס פירורי לחם, 3/4 כפית מלח וכף מתערובת התבלינים ושופכים לקערת מעבד המזון. מפעילים עד שפירורי הלחם נטחנים היטב.
מעבירים את תערובת פירורי הלחם לצלחת שטוחה ומוסיפים שמן זית ואת שארית פירורי הלחם מהכוס. מערבבים עם האצבעות כך ששמן הזית יהיה מפוזר באופן שווה. - מניחים קמח בצלחת שטוחה ומערבבים יחד עם שאריות תערובת התבלינים.
- טורפים את הביצה עם כף מים בקערה שטוחה.
- עוטפים את רצועות העוף בקמח ומנערים כדי להיפטר מעודפים. טובלים את העוף בביצה. טובלים את העוף בתערובת פירורי הלחם ומוודאים שכל הצדדים מצופים היטב.
- מניחים את רצועות העוף על תבנית AirFry, משאירים מרווח בין כל רצועה.
- בוחרים בפונקציה AIRFRY/425°F/SUPER CONVECTION למשך 8 דקות ולוחצים על START (הפעל) כדי לחמם את הטוסטר אובן.
- מבשלים בתבנית במיקום מס' 4 עד שהעוף נהיה פריך, למשך כ-8 דקות.
- מומלץ להגיש כאשר הנאגטס מוכנים עם רוטב חרדל ודבש.
- טיפ: מומלץ להשתמש ביד אחת עבור הצעדים המצריכים יד יבשה וביד השנייה ליתר הצעדים.
רוטב חרדל ודבש
מצרכים לרוטב (כ-1/3 כוס)
- 3 כפות דבש
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 2 כפות חרדל צהוב
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
- שופכים את כל החומרים לקערה קטנה ומערבבים היטב. מכסים ונותנים לרוטב להצטנן עד שהוא מוכן.
- הערה: מומלץ להכין את הרוטב בזמן שהעוף מתבשל.