מתכון עוגת תפוחים וקינמון למיקרוגל AirFry של Breville
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 50 דקות
כמות: 8 מנות
מצרכים
- כוס וחצי (190 גרם) קמח לבן רגיל
- 2 כפיות אבקת אפייה
- חצי כוס (115 גרם) חמאה שחוממה קלות + 1 כף חמאה מומסת
- חצי כוס (100 גרם) סוכר + 2 כפיות סוכר, לציפוי
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
- 1 תפוח סמית' בינוני קלוף, חצוי, נקי מליבה ופרוס דק
- 1/2 כפית קינמון
- קצפת
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת.
- מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
- מערבבים בתנועת קיפול קמח וחלב עד שנוצרת בלילה אחידה.
- משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ עם נייר אפייה.
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת. מסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה חופפת. מצפים בכף חמאה מומסת. מערבבים קינמון ו-2 כפיות סוכר ומפזרים מעל התפוחים.
- מניחים את התבנית במיקרוגל, לוחצים על OVEN ומכוונים טמפרטורה ל-175°C למשך 50 דקות. לוחצים START לחימום המיקרוגל. בסוף החימום, מניחים את התבנית במיקרוגל ולוחצים על START לאפייה.
- נותנים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ולאחר מכן מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על תבנית רשת עד שהיא מתקררת. מומלץ להגיש עם קצפת.