מתכון פיצה לבנה עם תפו"א לטאבון פיצה של Breville
זמן הכנה כחצי שעה + שעה מנוחה + 6 שעות/עד 4 ימים
זמן אפייה של כל פיצה – 2 דקות
כמות: 4 פיצות
מצרכים לציפוי הבצק
- כ-4 1/2 כוסות קמח (570 גרם)
- 1 כפית שמרים יבשים
- 4 כפיות מלח
- 370 מ"ל מים קרים
- תערובת קמח וסולת (מחולקת באופן שווה) לעיצוב הבצק
מצרכים לתוספות
- 4 תפו"א קטנים (כ-115 גרם)
- 180 גרם שמנת חמוצה
- 1-2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- כ-115 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- צרור עלי רוזמרין טריים (מ-2-3 ענפים)
- שמן זית
אופן הכנת הבצק
- מוסיפים קמח, שמרים ומלח לקערת המיקסר. מפעילים עד שמעורבב היטב.
- מוסיפים מים ולשים בקצב איטי עד שהבצק הופך לחלק וגמיש, כ-5-6 דקות.
- מכסים את הקערה בעטיפת פלסטיק ומשאירים עד שהבצק תופח, במשך כ-45-60 דקות.
- מחלקים לחתיכות של כ-240 גרם כל אחת ויוצרים כדורים מהבצק. משמנים שתי תבניות אפייה בתערובת סולת וקמח. מניחים את כדורי הבצק על תבניות האפייה ושומרים על מרווח של כ-10 ס"מ בין כל כדור בצק. משמנים מעט כל כדור ועוטפים כל תבנית בעטיפת פלסטיק. מניחים במקרר למשך לפחות 6 שעות או עד 4 ימים.
אופן הכנת הפיצה
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו כאשר הוא עדיין עטוף בטמפרטורת החדר למשך לפחות שעה לפני השימוש.
- כ-20 דקות לפני שהבצק מוכן, מפעילים את טאבון הפיצה על פונקציה WOOD FIRED לחימום התנור.
- מערבבים שמנת חמוצה ושום בקערה קטנה. מתבלים במלח ופלפל שחור טחון.
- משתמשים בקוצץ ירקות וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות. חשוב מאוד שפרוסות תפוחי האדמה יהיו כמעט שקופות למחצה.
- מפזרים כמות נדיבה של תערובת סולת וקמח על משטח עבודה נקי. מפזרים כמות קטנה של תערובת סולת וקמח על הפיצה.
- משתמשים במרית פיצה כדי להרים כדור בצק אחד. משאירים את יתר כדורי הבצק מכוסים עד שמוכנים לשימוש. מצפים את הבצק בתערובת הסולת והקמח משני הצדדים.
- מכינים משטח עבודה עם נייר אפייה מקומח קלות. על משטח העבודה יוצרים כדור בקוטר של כ-15 ס"מ מהבצק. משאירים מסגרת של כ-2 ס"מ סביב הקצוות. לוחצים את הבצק בעדינות ויוצרים כדור בקוטר של כ-25-30 ס"מ.
- מעבירים את הבצק אל מרית הפיצה בזהירות תוך כדי ניעור של שאריות תערובת סולת וקמח.
- מפזרים רבע כמות מהשמנת החמוצה על הבצק באופן שווה ומשאירים כ-1-2 ס"מ מסביב לקצוות. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת מעל לשמנת החמוצה. מפזרים רבע כמות מהגבינה המגוררת ועלי הרוזמרין.
- מעבירים את הפיצה לתנור ואופים עד שהבצק משחים, תפוחי האדמה אפויים היטב והגבינה נמסה, במשך כ-2 דקות.
- מעבירים את הפיצה למשטח חיתוך, מתבלים בשמן זית ומלח וחותכים לפרוסות. מומלץ בחום להגיש מייד. יש לחזור על הצעדים הקודמים עבור כדורי הבצק שנשארו.