מתכון פיצה לבנה עם תפו"א לטאבון פיצה של Breville

מתכון פיצה לבנה עם תפו"א לטאבון פיצה של Breville


זמן הכנה כחצי שעה + שעה מנוחה + 6 שעות/עד 4 ימים

זמן אפייה של כל פיצה – 2 דקות

כמות: 4 פיצות

 

מצרכים לציפוי הבצק

  • כ-4 1/2 כוסות קמח (570 גרם)
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 4 כפיות מלח
  • 370 מ"ל מים קרים
  • תערובת קמח וסולת (מחולקת באופן שווה) לעיצוב הבצק

 

מצרכים לתוספות

  • 4 תפו"א קטנים (כ-115 גרם)
  • 180 גרם שמנת חמוצה
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כ-115 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • צרור עלי רוזמרין טריים (מ-2-3 ענפים)
  • שמן זית

 

אופן הכנת הבצק

  • מוסיפים קמח, שמרים ומלח לקערת המיקסר. מפעילים עד שמעורבב היטב.
  • מוסיפים מים ולשים בקצב איטי עד שהבצק הופך לחלק וגמיש, כ-5-6 דקות.
  • מכסים את הקערה בעטיפת פלסטיק ומשאירים עד שהבצק תופח, במשך כ-45-60 דקות.
  • מחלקים לחתיכות של כ-240 גרם כל אחת ויוצרים כדורים מהבצק. משמנים שתי תבניות אפייה בתערובת סולת וקמח. מניחים את כדורי הבצק על תבניות האפייה ושומרים על מרווח של כ-10 ס"מ בין כל כדור בצק. משמנים מעט כל כדור ועוטפים כל תבנית בעטיפת פלסטיק. מניחים במקרר למשך לפחות 6 שעות או עד 4 ימים.

אופן הכנת הפיצה

  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו כאשר הוא עדיין עטוף בטמפרטורת החדר למשך לפחות שעה לפני השימוש.
  • כ-20 דקות לפני שהבצק מוכן, מפעילים את טאבון הפיצה על פונקציה WOOD FIRED לחימום התנור.
  • מערבבים שמנת חמוצה ושום בקערה קטנה. מתבלים במלח ופלפל שחור טחון.
  • משתמשים בקוצץ ירקות וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות. חשוב מאוד שפרוסות תפוחי האדמה יהיו כמעט שקופות למחצה.
  • מפזרים כמות נדיבה של תערובת סולת וקמח על משטח עבודה נקי. מפזרים כמות קטנה של תערובת סולת וקמח על הפיצה.
  • משתמשים במרית פיצה כדי להרים כדור בצק אחד. משאירים את יתר כדורי הבצק מכוסים עד שמוכנים לשימוש. מצפים את הבצק בתערובת הסולת והקמח משני הצדדים.
  • מכינים משטח עבודה עם נייר אפייה מקומח קלות. על משטח העבודה יוצרים כדור בקוטר של כ-15 ס"מ מהבצק. משאירים מסגרת של כ-2 ס"מ סביב הקצוות. לוחצים את הבצק בעדינות ויוצרים כדור בקוטר של כ-25-30 ס"מ.
  • מעבירים את הבצק אל מרית הפיצה בזהירות תוך כדי ניעור של שאריות תערובת סולת וקמח.
  • מפזרים רבע כמות מהשמנת החמוצה על הבצק באופן שווה ומשאירים כ-1-2 ס"מ מסביב לקצוות. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת מעל לשמנת החמוצה. מפזרים רבע כמות מהגבינה המגוררת ועלי הרוזמרין.
  • מעבירים את הפיצה לתנור ואופים עד שהבצק משחים, תפוחי האדמה אפויים היטב והגבינה נמסה, במשך כ-2 דקות.
  • מעבירים את הפיצה למשטח חיתוך, מתבלים בשמן זית ומלח וחותכים לפרוסות. מומלץ בחום להגיש מייד. יש לחזור על הצעדים הקודמים עבור כדורי הבצק שנשארו.

 

 

מייבשים
מייבשי הכביסה של Miele בעלי צריכת חשמל נמוכה בשיעור של עד 60% הודות לטכנולוגיית משאבה T1 ובנוסף קיצור זמן הייבוש עד 20 דקות.
מכונות כביסה
מכונות הכביסה של Miele עוברות בדיקות עמידות ומקיפות עוד בשלב הפיתוח על מנת להבטיח את מקסימום האיכות בפעולות ובניקיון הבגדים.
מייבשים
מייבשי הכביסה של Miele בעלי צריכת חשמל נמוכה בשיעור של עד 60% הודות לטכנולוגיית משאבה T1 ובנוסף קיצור זמן הייבוש עד 20 דקות.
מכונות כביסה
מכונות הכביסה של Miele עוברות בדיקות עמידות ומקיפות עוד בשלב הפיתוח על מנת להבטיח את מקסימום האיכות בפעולות ובניקיון הבגדים.
שואבי אבק אלחוטיים
שואבי האבק מדגם Triflex של Miele הינם שואבי אבק אלחוטיים עוצמתיים במיוחד המשלבים שלוש אפשרויות שאיבה במכשיר אחד, מה שמאפשר גמישות מרבית והגעה לכל נקודה.
שואבי אבק רבוטיים
סדרת שואבי האבק הרובוטיים של Miele נותנת מענה לכל העדפה שיש לכם. בין אם מדובר בשואבי אבק צילינדרים עוצמתיים או בשואבי אבק ציקלוניים לנקיון, קל, מהיר ופשוט.