מתכון פיצה נפוליטנה מרגריטה לטאבון פיצה של Breville
זמן הכנה כחצי שעה + שעה מנוחה + 6 שעות/עד 4 ימים
זמן אפייה של כל פיצה – 2 דקות
כמות: 4 פיצות
מצרכים לציפוי הבצק
- כ-4 כוסות קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 4 כפיות מלח
- 1 או 1 1/4 כוסות של מים פושרים
- תערובת קמח וסולת (מחולקת באופן שווה) לעיצוב הבצק
מצרכים לרוטב
- פחית (כ-800 גרם) עגבניות שלמות קלופות
- 1 כפית מלח
- 340 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- צרור בזיליקום טרי
- שמן זית
אופן הכנת הבצק
- מוסיפים קמח, שמרים ומלח לקערת המיקסר. מפעילים עד שמעורבב היטב.
- מוסיפים מים ולשים בקצב איטי עד שהבצק הופך לחלק וגמיש, כ-5-6 דקות.
- מכסים את הקערה בעטיפת פלסטיק ומשאירים עד שהבצק תופח, במשך כ-45-60 דקות.
- מחלקים לחתיכות של כ-240 גרם כל אחת ויוצרים כדורים מהבצק. משמנים שתי תבניות אפייה בתערובת סולת וקמח. מניחים את כדורי הבצק על תבניות האפייה ושומרים על מרווח של כ-10 ס"מ בין כל כדור בצק. משמנים מעט כל כדור ועוטפים כל תבנית בעטיפת פלסטיק. מניחים במקרר למשך לפחות 6 שעות או עד 4 ימים.
אופן הכנת הפיצה
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו כאשר הוא עדיין עטוף בטמפרטורת החדר למשך לפחות שעה לפני השימוש.
- מערבבים את העגבניות עם הרוטב והמלח בבלנדר עד שהרוטב הופך לחלק. מעבירים לקערה בינונית, מכסים ומניחים לרוטב להצטנן עד שמוכן.
- כ-20 דקות לפני שהבצק מוכן, מפעילים את טאבון הפיצה על פונקציה WOOD FIRED לחימום התנור.
- מפזרים כמות נדיבה של תערובת סולת וקמח על משטח עבודה נקי. מפזרים כמות קטנה של תערובת סולת וקמח על הפיצה.
- משתמשים במרית פיצה כדי להרים כדור בצק אחד. משאירים את יתר כדורי הבצק מכוסים עד שמוכנים לשימוש. מצפים את הבצק בתערובת הסולת והקמח משני הצדדים.
- מכינים משטח עבודה עם נייר אפייה מקומח קלות. על משטח העבודה יוצרים כדור בקוטר של כ-15 ס"מ מהבצק. משאירים מסגרת של כ-2 ס"מ סביב הקצוות. לוחצים את הבצק בעדינות ויוצרים כדור בקוטר של כ-25-30 ס"מ.
- מעבירים את הבצק אל מרית הפיצה בזהירות תוך כדי ניעור של שאריות תערובת סולת וקמח.
- מפזרים 2 כפות רוטב על הבצק באופן שווה ומשאירים כ-1-2 ס"מ מסביב לקצוות. מפזרים גבינת המוצרלה על הרוטב ושמים מעט עלי בזיליקום.
- מעבירים את הפיצה לתנור ואופים עד שהבצק משחים והגבינה נמסה, במשך כ-2 דקות. מברישים את שולי הבצק במעט שמן זית.
- מעבירים את הפיצה למשטח חיתוך וחותכים לפרוסות. מומלץ בחום להגיש מייד. יש לחזור על הצעדים הקודמים עבור כדורי הבצק שנשארו.