מתכון צלי בשר קלאסי בטוסטר אובן AirFry
מצרכים
- נתח בשר ללא עצמות (1.5-2 ק"ג) חצוי לשניים וללא גושי שומן גדולים
- כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים
- 2 גזרים
- 2 עלי סלרי
- 2 שיני שום כתושות
- כף רסק עגבניות
- חצי כוס יין אדום
- כוס רוטב בשר
- עלה דפנה
- עלה רוזמרין
- 2 עלי טימין
אופן ההכנה
- מייבשים את נתח הבשר ומתבלים עם כף מלח ופלפל טחון טרי.
- מחממים את השמן בסיר הולנדי על חום בינוני-גבוה עד שהשמן מבעבע. משחימים את הבשר למשך 1-2 דקות בכל הצדדים ומעבירים למגש.
- מוסיפים את הבצל, גזרים וסלרי ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד להשחמה, למשך כ-5 דקות. מוסיפים שום ומבשלים למשך כדקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות והיין האדום תוך כדי ערבוב ומסירים שאריות מושחמות מתחתית הסיר ומצדדיו. מבשלים עד שהיין מצטמצם בשני שליש.
- מוסיפים את רוטב הבשר, עלה דפנה, רוזמרין וטימין לסיר ומביאים לרתיחה. מניחים את נתח הבשר על הירקות ושופכים רוטב שנשאר במגש על נתח הבשר.
מכסים את הסיר ההולנדי ברדיד אלומיניום ומכסים הכל במכסה. - מניחים את תבנית הרשת בגובה הנמוך ביותר. מסובבים את בורר הפונקציות עד שמופיעה על התצוגה פונקציה SLOW COOK (בישול איטי). בוחרים באפשרות HI (עוצמה גבוהה) למשך 4-6 שעות או LO (עוצמה נמוכה) למשך 6-8 שעות. לוחצים על START/CANCEL (התחל/בטל) כדי להפעיל את הטוסטר אובן.
- כאשר הטוסטר אובן מחומם, מניחים את הסיר ההולנדי המכוסה על תבנית הרשת ומבשלים עד שהבשר רך (ניתן לראות זאת כאשר מכניסים סכין והוא נכנס ויוצא בקלות מנתח הבשר).
- עבור נתחי בשר גדולים יותר (2.5-3 ק"ג), יש להגדיל את כמות רוטב הבשר בחצי כוס ולהאריך את זמן הבישול בשעתיים.