מתכון רוטב לפיצה
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול: שעה
כמות: כוס וחצי
מצרכים
- פחית (800 גרם) עגבניות שלמות קלופות
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו מיובש
- קומץ גרגרי פלפל אדום
- 2 ענפי בזיליקום טרים
אופן ההכנה
- שמים את העגבניות במעבד מזון או בלנדר ומפעילים עד שהרוטב נהיה יחסית חלק.
- מחממים שמן זית במחבת קטנה על חום בינוני. מוסיפים שום כתוש ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהשום מזהיב, במשך כ-30 שניות. מוסיפים את העגבניות, המלח, האורגנו, גרגרי הפלפל האדום ובזיליקום ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש. ממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מצטמצם, במשך כשעה.
- מוציאים את הבזיליקום ומתבלים במעט מלח לפי הצורך. נותנים לרוטב להתקרר, מכסים ומאחסנים במקרר למשך עד לשבוע.
- ניתן לאחסן את שארית הרוטב במקפיא עד ל-3 חודשים.