מתכון מאפה תפוח עץ בציפוי קרמל בטוסטר אובן AirFry
מצרכים למאפה
- 2 שכבות בצק עלים (לשמור בקירור עד השימוש)
- 1 ביצה
- 1 כף מים
- סוכר להתזה מעל המאפה
מצרכים למילוי
- 2 תפוחי סמית', מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-3 כוסות)
- 3 כפות חמאה לא מלוחה
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית לימונדה
- 3/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
- מניחים את כל החומרים במחבת בינונית ומבשלים על חום בינוני. מערבבים מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים והרוטב נהיה סמיך, במשך כ-10 דקות.
- מעבירים את תערובת התפוחים לצלחת ומשאירים במקרר עד שהתערובת קרה למגע, במשך כ-20-30 דקות.
- מערבבים ביצה טרופה ומים בקערית קטנה.
- שמים שכבה אחת של בצק עלים על משטח חיתוך נקי. שומרים את השכבה השנייה במקרר.
- חותכים את המאפה ל-4 ריבועים בגודל שווה. שופכים 2 כפות מתערובת התפוחים למרכז של כל ריבוע.
- מורחים מתערובת הביצה הטרופה בקצוות של כל ריבוע. מקפלים את המאפה באלכסון כאשר תערובת התפוחים באמצע וסוגרים את הפינות בעזרת מזלג.
- מניחים את המאפים על צלחת במקרר ובינתיים מכינים את המאפים הנותרים. חוזרים על שני הצעדים הקודמים עם השכבה השנייה של הבצק עלים.
- בוחרים תוכנית AirFry Convection על טמפרטורה 160°C למשך 20 דקות ולוחצים על Start לחימום התנור.
- מניחים את המאפים על תבנית AirFry. מורחים תערובת ביצה טרופה ומתיזים סוכר מעל המאפים. חותכים 3 חתכים קטנים בכל מאפה.
- שמים בתבנית במיקום 4 וממשיכים לאפות עד שהמאפים תופחים ומשחימים, כ-20 דקות.
- מומלץ להגיש כאשר המאפה חמים או בטמפרטורת החדר.
- טיפ: ניתן להשתמש בתבנית לחיתוך פיצה כדי לחתוך את שכבות הבצק העלים.